Seccions

Activitats previstes a la secció de formació

Progressió per crestes

Despublica
PRESENTACIÓ:
Es tracta de progressar pel fil d’una muntanya o unió d’elles ja sigui caminant, grimpant o bé utilitzant tècniques d’alpinisme. No es tracta, de caminar per una cresta. Aquesta activitat requereix: coneixements d’alta muntanya i tècniques d’alpinisme i escalada, tenir una bona condició física - psíquica i no patir vertigen.
 
OBJECTIUS:
-  Dominar els aspectes tècnics, tàctics i estratègies a l’hora d’afrontar una cresta.
-  Aconseguir autonomia a l’hora de fer una cresta.
-  Aplicar tots els aspectes de seguretat propis d’aquest tipus d’activitat.
-  Conèixer les característiques del material i l’ús correcte d’aquest.
-  Valorar correctament el perill existent en la realització d’una cresta.
-  Gaudir a l’hora de fer aquesta activitat.
 
MATERIAL OBLIGATORI:
Per la 1a sortida pràctica: equip d’escalada (peus de gat, casc, arnés, davallador - assegurador, 4 mosquetons de seguretat, 2m de cordino de 7mm de diàmetre, un parell de cintes de baga plana de 1’5/2m aprox.).
Per la 2a sortida pràctica: equip d’alta muntanya i escalada (botes Trekking i equip per Alta Muntanya, casc, arnés, davallador-assegurador, 4 mosquetons de seguretat, 2m de cordino de 7mm de diàmetre, un parell de cintes de baga plana de 1’5/2m aprox.).
 

Curs d'escalda

PRESENTACIÓ
 
L’escalada és una modalitat esportiva apassionant que permet descobrir l’essència i la bellesa de la muntanya vertical. Dirigit a aquelles persones que volen iniciar-se en l’escalada en itineraris equipats. Cal una condició física normal i no patir vertigen. 
 
OBJECTIU DEL CURS

 

Aquest curs té com a objectiu primordial formar als alumnes amb tots els coneixements necessaris per poder escalar vies equipades d’un llarg amb total seguretat i autonomia.
 
CONTINGUTS

 

-  L’escalada i modalitats de pràctica.
Materials utilitzats en l’escalada.
Coneixement i aplicacions dels nusos bàsics.
Tècniques de seguretat, progressió i descens.
Ressenyes d’itineraris i graduacions de les vies.
Coneixement del medi i zones de pràctica.
* Es lliurarà un dossier amb tots els continguts del curs. 

 

MATERIAL QUE CAL PORTAR

 

Vestimenta adient que permeti els moviments, peus de gat, arnès, casc, aparell de fre/assegurador (grigri, cistelles vàries) apte per a corda simple, 1 mosquetó  de seguretat HMS (o de pera), 3 mosquetons de seguretat (del tipus que sigui), 1,50 m de cordino de 6 mm., 2 cintes cosides d’entre 60 i 120 cm. aprox., cintes exprés (les que es tinguin), corda homologada per escalar en simple (si és possible).
 
L’entitat i la direcció del curs poden aportar algun material en cas necessari. 

Orientació i la planificació d’itineraris

Des de la Secció de Formació de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses us fem arribar la informació sobre el curs que es portarà a terme durant les properes setmanes. Aquestes jornades estan adreçades a qualsevol persona que practiqui esports de muntanya i que vulgui ampliar els seus coneixements tècnics i pràctics.

Els temes que tractarem durant els tallers estaran relacionats amb l’orientació i la planificació d’itineraris. També constarà d’una sortida de dos dies amb bivac per la zona del massís de Montserrat. A part de posar en pràctica els nostres coneixements ens permetrà conèixer una mica més aquesta muntanya i assolir algunes de les seves agulles més representatives.

En la documentació adjunta trobareu tota la informació.

Esperem que sigui del vostre interès i us animem a participar-hi.

Programa

Informació General

Iniciació a l’escalada en roca

La Secció de Formació de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza el pròxims dies 30 i 31 de març unes jornades tècniques d’iniciació a l’escalada en roca. Aquest taller va adreçat a qualsevol persona que vulgui iniciar-se o descobrir aquest esport.

En el següent link hi ha tota la informació relacionada amb aquesta activitat.

 

 

Iniciació a l’escalada en roca

La Secció de Formació de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza el pròxims dies 30 i 31 de març unes jornades tècniques d’iniciació a l’escalada en roca. Aquest taller va adreçat a qualsevol persona que vulgui iniciar-se o descobrir aquest esport.

En el següent link hi ha tota la informació relacionada amb aquesta activitat.

Esperem que sigui del vostre interès i us animem a participar-hi.

X
Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús.