Seccions

Activitats realitzades a la secció alta muntanya

Volta al Pic dels Pedrons

El proper diumenge 17 de març es realitzarà la sortida al Pic dels Pedrons (2.715m), en l'arxiu adjunt podeu trobar tota l'informació i el mapa de la ruta.

Us hi esperem!

BALANDRAU per l'Atalaiador, retorn per les Gorgues del Freser

El proper diumenge dia 16 d'octubre la secció d'Alta Muntanya ha preparat una sortida al Pic del Balanrau (2.584 m).

  Tot i no ser la més coneguda , aquesta és sens dubte l’ascensió més interessant al Balandrau. Es tracta d’una ruta que, en part degut a la seva considerable pujada acumulada, ens porta per una varietat de paisatges. Iniciem la caminada al petit nucli del Serrat entre prats que deixem enrere ràpidament per començar a caminar, a partir dels 1500 m d’alçada, entre pins. Cap els 2000 m el bosc finalitza de sobte i sortim a petits prats alpins que deixen pas poc després a la roca nua.

La tornada la fem descendint entre rierols a la Coma del Freser fins el refugi de Coma de Vaca i després per les gorgues del Freser . Aquesta ruta és d’una durada considerable però es pot fer perfectament en una sola jornada. Malgrat això, la situació del refugi de Coma de Vaca al mig del recorregut permet dividir-la en dues parts si així ho desitgem. Cal afegir que no hi ha grans raons per fer-la en un sentit o en un altre i per tant la podem iniciar com nosaltres preferim (en direcció a les gorgues del Freser o en direcció al Serrat de l’Atalaiador com nsaltres farem). Si que cal advertir que l’inici en direcció a l’Atalaiador pot ser una mica perdedor, per tant cal estar molt atent a les fites i seguir les indicacions o alternatives que donem en aquesta descripció. El camí de pujada al Balandrau és molt poc freqüentat, però el de baixada per les gorgues del Freser és molt conegut i fàcilment accessible.

Ressenya Balandrau

Cartell Balandrau (Horaris)

 

VIA FERRADA: Les Baumes Corcades (Centelles)

El proper dissabte dia 15 d'octubre la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza una sortida a la via ferrada de les Baumes Corcades a Centelles.

La via ferrada és un itinerari vertical equipat amb material divers: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts tibetans i nepalís i tirolines que permeten d'una manera segura, arribar a zones remotes de difícil accés per senderistes i no avesats a l'escalada. Per garantir-ne la seguretat hi ha instal·lat un cable d'acer durant tot el recorregut, que amb l'arnés, proveït d'un dissipador d'energia i mosquetons especials de via ferrada (marcats amb una K) ens asseguren en cas de caiguda. La zona clàssica de vies ferrades es troba a les Dolomites, encara que també són força populars a França, a Suïssa, a Alemanya i poc a poc a Catalunya i l'Estat Espanyol.

Informació detallada de la sortida

Sortida al Canigó

IMG_0017.JPG El passat diumenge dia 10 de juliol la Unió Excursionista va fer el cim del Canigó.

Un grup de 10 socis i simpatitzants de l'entitat, tots ells aficionats al muntanyisme, van passar la nit del dissabte vora el refugi de Cortalets i van fer cim el diumenge al matí.

La volta circular ens va fer gaudir d'unes vistes fantàstiques de tot el massís. El dia va acompanayar molt i la jornada va acabar amb un fantàstic dinar al Refugi de Cortalets.

 Veure àlbum de fotos

Sortida General 2011 - Circular al Canigó

  SORTIDA GENERAL - MASSÍS DEL CANIGÓ

El proper dissabte i diumenge dies 9 i 10 de juliol l' Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza una sortida al Massís del Canigó. Es tracta d'un trekking de dos dies que recorrerà el massís, passant  pels cims i punts més emblemàtics com el Pic Joffre, el Pic de Barbet, la Cresta de Barbet i El Canigó.

La sortida serà el dissabte 9 a les 14 h des de Sant Joan. La primera nit pernoctarà al costat del Refugi dels Cortales i el diumenge es farà un recorregut circular d'unes 6 hores amb sortida i arribada al Refugi del Cortalets.

Cal portar menjar i beguda pels dos dies, tenda i/o funda de vivac, roba, calçat adecuat i tenir la llicencia federativa d'aquest any. Hi ha la possibilitat de fer una llicencia temporal per un dia.

X
Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús.