Seccions

Activitats realitzades a la secció de formació

Recerca de Víctimes d’Allaus

El passat diumenge 16 de gener es va portar a terme el primer curs programat per aquest 2011. El lloc escollit va ser la estació d’esquí i muntanya de Vallter 2000.
 
Tres persones van participar en les pràctiques de recerca de víctimes d’allau on es va fer un repàs de: protocol de comprovació dels ARVA, recerca amb aparells digitals i analògics; noves tècniques de paleig i sondatge; primers auxilis, etc. Aquest començament d’hivern ha estat poc abundant en precipitacions de neu però es va trobar la suficient per poder portar a terme totes les tècniques. 

Jornades tècniques sobre seguretat en muntanya

Les jornades tècniques sobre seguretat en muntanya i maniobres bàsiques de corda es van portar a terme durant el passat cap de setmana del 11, 12 i 13. Es va escollir aquesta data i aquests continguts per la proximitat de l’època d’estiu que és quan la gran majoria realitzem les nostres activitats de muntanya.

Normalment aquestes activitats no són d’una dificultat tècnica elevada però moltes vegades és recomanable la utilització d’una corda ja sigui per escalar un petit ressalt de roca, assegurar puntualment a una persona que menys experta, realitzar un curt ràpel, progressar per una glacera, etc.

Jornades Tècniques. Iniciació a l’Alpinisme

Els dies 12 i 14 de març es va organitzar la segona activitat programada per aquest 2010 per la secció de formació i en la que van participar 10 persones. El divendres dia 12 es va fer la presentació del taller i es va aprofitar per parlar sobre els aspectes logístics del curs i es va fer una xerrada teòrica sobre el material i equip específic per a la pràctica de l’alpinisme no tècnic.

Estada d’Escalada en Gel

La primera activitat programada per la secció de Formació de La Unió Excursionista consistia en una estada d’escalada en glaç a la cara nord del massís del Pedraforca els dies 23 i 24 de gener. Tots sabem que les activitats de muntanya es veuen influenciades directament per la meteorologia i aquesta condiciona la seva realització. Doncs si féssim un rànquing amb totes les disciplines sotmeses a aquest fet l’escalada en gel es trobaria en els llocs de pòdium. 

Estada tècnica d'escalada en gel

Despublica

Els pròxims dies 23 i 24 de gener la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitzarà les Estades Tècniques d'Escalada en Gel. Consistirà en dues parts de teòriques/pràctiques el dissabte 23 i el diumenge 24 de gener a la zona del Massís del Pedraforca (Refugi Lluís Estasen). Places molt limitades (6-8 alumnes màxim). 

Esperem que sigui del vostre interès i us animem a participar-hi.

X
Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús.