Estada d’Escalada en Gel

La primera activitat programada per la secció de Formació de La Unió Excursionista consistia en una estada d’escalada en glaç a la cara nord del massís del Pedraforca els dies 23 i 24 de gener. Tots sabem que les activitats de muntanya es veuen influenciades directament per la meteorologia i aquesta condiciona la seva realització. Doncs si féssim un rànquing amb totes les disciplines sotmeses a aquest fet l’escalada en gel es trobaria en els llocs de pòdium. 

Fent cas a les dites populars i del coneixement tradicional es van triar aquestes dates per ser les més fredes de l’any. La coneguda Setmana dels Barbuts. Malgrat això els dies abans a la trobada les temperatures no van ser molt baixes i les cascades de gel d’aquesta zona es van degradar molt cosa que feia molt perillosa la seva escalada. 

Després de valorar les diferents alternatives es va optar per fer un taller d’escalada de corredors i canals en condicions hivernals a la zona dels Gra de Fajol on sí que vàrem trobar les condicions òptimes de neu i glaç. Així doncs es van fer dos grups amb els 6 participants inscrits i segons les seves preferències van escollir el dissabte o el diumenge per escalar. Ja que tots els inscrits havien format part d’altres tallers tècnics organitzats per l’entitat es van triar canals de cert compromís amb dificultats entre BD (Bastant Difícil) i D (Difícil). Aquestes van ser: Canal Central del Gra de Fajol Gran, Canal Estreta i Variant del Diedre del Gra de Fajol Petit.

No obstant la impossibilitat de realitzar l’activitat originalment programada es va valorar molt positivament l’estada tant per part dels participants com de l’organització.

 


Imprimeix   Correu electrònic