Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

Neix la Lliga Catalana de Curses d’Ultraresistència

El 14 de maig es donarà el tret de sortida a la I Lliga Catalana de Curses d’Ultraresistència amb la disputa del I Ultra Trail Barcelona, organitzat pel Centre Excursionista Torrellenc, el Club Excursionista de Begues i el Centre Excursionista de Sitges.
 
Aquesta competició, coordinada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i fruit de l’esforç i l’empenta de les entitats organitzadores, neix amb l’objectiu d’omplir un buit que fins ara no existia. Bona prova d’això és que la I Lliga Catalana és un competició pionera a l’Estat espanyol.
 
A cavall entre les curses de muntanya i les caminades de resistència, la Lliga Catalana de Curses d’Ultraresistència tindrà un calendari de cinc curses amb una distància mínima, cadascuna d’elles, de 80 quilòmetres, amb importants desnivells que transcorreran per terreny de muntanya. Totes elles són curses dures, aptes tan sols per a esportistes preparats i experimentats en la llarga distància i els desnivells. Carreres que tenen el seu referent màxim en el conegut Ultra Trail del Mont Blanc, on esportistes catalans de la mida de Kilian Jornet (doble vencedor) o Mònica Aguilera han ocupat posicions d’honor.
Pel què fa a la classificació general, el vencedor serà qui obtingui una puntuació més alta en la suma de les cinc curses. A més a més, tant el primer home com la primera dona en categoria absoluta de la general final, tindran un espectacular premi en forma d’inscripció en una de les curses de més rellevància del calendari internacional.
 
Us presentem un breu tast d’aquesta nova competició, que promet fortes emocions al llarg de la temporada.
El calendari
  • 14-15 de maig: I Ultra Trail de Barcelona (CE Torrellenc, CE Begues i CE de Sitges). 106 km i + 4.000 m de desnivell.
  • 4-5 de juny: II Ultra Trail Coll de Nargó (Ass. Esp. EKKE Lleida). 95 km i + 4.500 m.
  • 2-3 de juliol: XXI Travessa Núria-Queralt (Ass. Muntanyencs Berguedans). 95 km i + 5.200 m
  • 27-28 d’agost: II Ultra Trail de l’Emmona (UE Sant Joan de les Abadesses). 120 km i +7.500 m.
  • 15-16 d’octubre: III Ultra Trail Serra Montsant-Priorat (Agrup. Cultural Vila-seca SE). 97 km i + 3.500 m.

 

Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.