Història

L'any 1932 es va organitzar a Sant Joan de les Abadesses el Grup Esplai, origen del qual, l'any 1953, seria delegació de la Unió Excursionista de Catalunya i de l'entitat que el 1975 esdevindrà definitivament la Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses.

L'entitat, durant tots aquests anys ha endegat un gran nombre d'activitats que han comptat amb l'acceptació dels sant joanins, fins al punt que algunes, després de més de quaranta anys de celebració ininterrompuda, s'han convertit en tradició a la nostra vila.

Tal com es resumeix en els nostres estatuts, la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses té com a objectius fomentar la tècnica i la pràctica de l’excursionisme i les activitats de muntanya en la seva diversitat, així com activitats culturals, científiques, divulgatives i educatives adreçades també a la millora i conservació de la natura. Observant un especial interès en la promoció d’aquests objectius entre el jovent.

Els darrers anys hem tingut un considerable creixement tant de socis com d’activitats i això ens ha portat a considerar noves modalitats esportives com la cursa de muntanya Taga 2040 EVO o les sortides de BTT.

Totes les activitats que organitzem estan obertes a tothom, socis i no socis,  tot i que promocionem a què la gent es faci soci, ja que els socis i sòcies són les persones que fan possible el manteniment i creixement de l’entitat i són, per tant, el capital més preuat que tenim. 

Activitats tan arrelades i tradicionals com la Marxa d’Orientació , amb més de 50 edicions, el Campament infantil al Pla d’Estràngol, amb més de 40 edicions, la Caminada Popular de l’1 de maig, amb 20 edicions, són molt importants per al nostre club i ens ajuden a projectar-nos a l’exterior. 

Sovint, però, hem transcendit l'àmbit local organitzant proves que abraçaven tot Catalunya: la 43a Marxa de Regularitat de Catalunya l'any 1979; la 6a Marxa Infantil de Regularitat de Catalunya l'any 1985; el 15è Aplec d'Excursionistes Veterans de Catalunya l'any 1996 i el 1e Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya - FEEC, en són uns exemples.

La Unió Excursionista de Sant Joan està organitzada en diferents seccions, cadascuna de les quals porta a terme activitats relacionades amb el nom que la identifica. Els noms de les diferents seccions, així com les activitats que organitzen setmana darrere setmana, els trobaràs en aquesta mateixa pàgina web. 

A més, com a membre de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els socis poden tramitar la targeta federativa, que és l’assegurança per a la pràctica dels esports de muntanya, així com preus reduïts en els refugis de muntanya de tot el món o descomptes en establiments esportius i equipaments.   

         

 

 

 

Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.