Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

Es comença a redactar el projecte per la construcció de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha contractat la redacció del projecte constructiu titulat “Projecte de via verda entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya”, inclòs dins el projecte ENLLAÇ, que ha de definir la construcció del nou tram, de 16,5 km de longitud i 2,5 metres d’amplada, amb el recorregut Sant Joan de les Abadesses – Coll de Sentigosa - Santa Llúcia del Puigmal – Sant Pere Despuig i Molí d’en Solà (Vall de Bianya). 

El contracte del servei s’ha adjudicat a l’empresa ABM, Serveis d’Enginyeria i Consulting, S.L., per un import total de 40.096,40 euros, i ha d’estar finalitzat el 31 de maig de 2011. 

Actualment, entre Sant Joan de les Abadesses i Olot no existeix via verda sinó una connexió per l’antiga carretera del coll de Sentigosa, i els usuaris que volen connectar les dues rutes de la via verda opten o per l’antiga carretera GI-521, amb molt baixa densitat de trànsit, o pel camí a Santa Llúcia del Puigmal, sovint en estat poc adequat per al cicloturisme. 

La nova connexió millorarà notablement la circulació entre les dues rutes, i ha estat una reivindicació històrica del Consorci. Aquest és el primer pas per a poder aconseguir el finançament necessari per a la realització de l’obra, i la participació del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino. 

Per poder fer realitat el projecte Enllaç, que consisteix en crear una anella cicloturística entre Catalunya i França que aprofiti les xarxes de vies verdes i de cicloturisme existents a ambdós costats de la frontera, cal connectar les poblacions de Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya per unir la ruta del Ferro i del Carbó amb la ruta del Carrilet. La nova via verda connectarà els municipis del Ripollès i la Garrotxa. 

El projecte Enllaç es troba inclòs en Programa de Cooperación Territorial España – Francia – Andorra (POCTEFA) 2007-2013, i compta amb fons europeus. 

Font: Consorci de Vies Verdes de Girona

Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.