Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

Recomanacions per esquiadors demuntanya que utilitzen les estacions d'esquí

A causa d’un augment considerable del número d’esquiadors de muntanya que utilitzen les estacions d’esquí per a realitzar la seva activitat, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han elaborat un conjunt de recomanacions.

Pel que fa a la pràctica en horari d’obertura al públic de les pistes d’esquí cal utilitzar el costat de la pista i pujar en fila d’un. És important evitar les pistes més estretes en dies i hores de màxima afluència, així com no aturar-se ni travessar les pistes en llocs de poca visibilitat.

foto: Cim dels Pedrons, presentada al concurs fotogràfic de l'entitat, obra de Elisenda Guillaumes

També cal mantenir una distància determinada de les zones de sortida i arribada de remuntadors i no s’aconsella portar animals de companyia, lligats o sense lligar, en aquest tipus de pràctica esportiva.

Durant el descens, cal seguir les normes de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i ser prudents ja que es poden realitzar desencadenaments preventius d’allaus durant les 24 hores del dia.

Pel que fa a la pràctica fora de l’horari d’obertura al públic de les pistes d’esquí, cal baixar sempre pel lateral de la pista i amb velocitat reduïda per no malmetre el treball dels maquinistes. També s’ha d’evitar transitar per pistes on hi ha màquines trepitjaneu, portar sempre un frontal encès i accessoris reflectants i estacionar els vehicles als espais adequats.

Entre les recomanacions bàsiques, cal informar-se de les condicions meteorològiques i de l’escala de perills d’allaus de la zona. La FEEC manté permanentment actualitzada una pàgina web amb informació i consells per anar a la muntanya amb seguretat.

info facilitada per la FEEC. link noticia

Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.