Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

La flama del Canigó arriba a Sant Joan

La Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, arriba a Sant Joan de les Abadesses el proper 23 de juny, en mans de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses.

L’alcalde del municipi, l’Il·lm. Sr. Ramon Roqué juntament amb la regidora de cultura, al Sra. Montserrat Tallant, rebran la flama al Monestir de Sant Joan de les Abadesses a les 18:15 h, lloc en el qual es farà l’acte oficial de la rebuda i s’encendrà el pebeter, que posteriorment, servirà per encendre la foguera de Sant Joan.

Aquesta flama surt del Canigó el dia 23 de juny i comença a escampar-se per tots els Països Catalans a través de centres de repartiment i cadenes de relleu, de manera que es calcula que la nit del 23, la nit de Sant Joan, s’encendran unes 30.000 fogueres amb el foc que prové del cim del Canigó.

La Flama del Canigó és una iniciativa encetada al 1955 per l’excursionista nord català Francesc Pujades que des de l’any 1966, gent del món excursionista catalanista baixen l’anomenada “Flama del Canigó”, des del cim d’aquesta muntanya i la porten en relleus arreu de les terres de parla catalana per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

Els actes que tindran lloc a Sant Joan de les Abadesses en motiu de la rebuda de la flama són els següents:

  • Durant tot el dia, portada de flors al Claustre del Monestir
  • 18:15 h Recepció de la flama
  • Parlaments de les autoritats assistents
  • “Arnau i Adelaisa”, recital de textos del Comte Arnau de Joan Maragall a càrrec del SAT-Teatre  Centre, al Claustre del Monestir.
 
Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.